diumenge, 19 d’octubre del 2008

El nou Gadget Followers

L'últim dia de classe Tamaritah em va demanar si hi havia alguna forma d'afegir els blocs que volem seguir de forma senzilla.

Sé que en la versió anglesa hi ha un gadget que es diu "Followers", amb aquesta finalitat, però només canviant l'idioma no s'activa. He trobat què cal fer per què aparegui l'opció i ho comento aquí per a les persones més curioses i que no els faci res el canvi d'idioma.

Canvis d'idioma i configuració

1.- Un cop estem al panell de Blogger, havent entrat amb el nostre usuari i contrasenya, anem a l'adreça de Blogger Esborrany: http://draft.blogger.com

2.- A continuació canviarem l'idioma a anglès



3.- Ara anirem als "settings" del nostre bloc



4.- I a continuació triarem el "Formatting"



5.- Ja que aquí és on podrem canviar l'idioma del bloc i posar-lo en anglès



6.- Ara serà quan podrem anar al "layout" i anar a afegir un nou "gadget", veurem que ens sortirà disponible un que es diu "Followers"



Com afegeixo un gadget Following al meu bloc?

Vols saber qui llegeix normalment el teu bloc i desenvolupar un grup de fans al voltant del teu bloc? Bé ara pots fer això i més amb la nova eina Blogger Following! Amb Blogger, els usuaris poden fer "Follow" públicament a una URL per dir a l'autor d'un bloc i a la resta del món que en són fan. Amb el gadget Followers pots mostrar els Followers del teu bloc directament en el teu bloc, estaràs mostrant la popularitat del teu bloc i encoratjaràs més lectors per mantenir-se al dia en l'actualització dels teus missatges.

Com afegir el widget Following al teu bloc

És senzill. Primer has d'anar a la pestanya Layout | Page Elements del teu bloc:



Fes clic a l'enllaç "Add a Gadget" que surt al menú lateral del teu "layout". Llavors sortirà una finestra amb els diferents tipus de gadgets disponibles que pots afegir al teu bloc. (El widget Following en aquests moments és experimental, pel que pot ser que no li aparegui a tothom, solament a alguns usuaris.) Cerca'n un que es digui "Followers" i clica al botó blau "+" :


Llavors podràs posar-li el títol que vulguis. Un cop hauràs triat el títol, prem el botó de color taronja "Save". Ja has afegit el widget following al teu bloc!



Els lector ara poden anar al teu bloc i fer-se followers! Fes córrer la veu amb els teus amics i crea un grup de fans per al bloc. Un cop els teus lectors s'hagin fet followers del teu bloc, la foto del seu perfil sortirà la widget Following.



També apareixerà la quantitat de followers al costat del bloc, en el teu panell.



Si fas clic a l'enllaç que diu "Followers" veuràs la llista de tots els teus seguidors-followers.

Com aconseguir més lectors amb Following

El widget Followers és una bona eina per ajudar-te a aconseguir visites. Hi ha lectors que visiten un bloc i els agrada, però no saben tornar-hi. Amb el widget following, si es fan fans els serà fàcil tornar. Des de Blogger recomanen escriure un missatge que parli del widget followers i animar als lector per què es facin followers. A més a més, també recomanen que posem el widget a dalt de tot del bloc per què el puguin veure més lectors. Alguns lectors no miren la barra lateral, així que escriure un missatge contant-ho i posant el widget dalt de tot, ajudarà.

Què és Blocking?

Tenim l'opció de bloquejar algun dels followers fent clic al botó blau "Block". Això el que fa és treure aquest usuari del widget Following i la seva imatge no sortirà més al nostre bloc. Però si el bloc és públic aquesta persona podrà llegir el bloc encara que no sigui follower.